Spring til indhold

Broagerland

Presseinvitation: Bedømmelseskomité på besøg hos sønderjysk finalist til Årets Landsby 2021

Landdistrikternes FællesrådLanddistrikternes FællesrådLanddistrikternes Fællesråd

Jagten på Årets Landsby 2021 er i fuld gang. Fredag besøger bedømmelseskomitéen en af finalisterne til prisen, nemlig landsbyklyngen Broagerland i Sønderborg Kommune.

Pressen inviteres til at deltage, når bedømmelseskomitéen for Årets Landsby, som består af repræsentanter fra Landdistrikternes Fællesråd, Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit, fredag besøger den ene af de i alt tre landsbyer, der kæmper om at blive Årets Landsby 2021.

Landsbyerne har udmærket sig i særlig grad under temaet: ’Den nytænkende landsby’, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for sine indbyggere.

Besøget finder sted fredag den 13. august 2021 kl. 12.00 – 15.00. Mødestedet fra start er: Cathrinesminde Teglværksmuseum, Illerstrandvej 7, 6310 Broager.

Pressen bedes tilmelde sig via kommunikations- og presseansvarlig Eva Østergaard på 53850136 eller eoe@landdistrikterne.dk.

Om Broagerland

Broagerland er en halvø i Sønderborg Kommune. I ansøgningen repræsenterer Broagerland ikke én landsby, men flere mindre småsamfund, der samles i fem landsbylaug. Broagerland har blandt andet brugt coronapandemien til at videreudvikle deres stilleområde – komplet med stilleruter, fordybelsesbænke, vandposter hos private osv. Derudover har de taget de første skridt mod etableringen af nye bo- og arbejdsfællesskaber, som bliver lejemål for både erhverv og private og ejes i fællesskab.

Komitéen fremhæver Broagerlands nytænkende sammensætning, som de både kalder stærk og vejen frem. Desuden lagde komitéen vægt på områdets mange fælles funktioner og forsøget på at styrke nye livsstile – båret frem af viljen til at samarbejde om en ny erhvervsdrivende fond.

Fakta: Årets Landsby

Årets Landsby er en historisk pris, som blev oprettet i 1995 af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. I år uddeles den for 25. gang. Prisen uddeles af Landdistrikternes Fællesråd og Landsforeningen Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit.

Hvert år uddeles prisen Årets Landsby inden for et selvstændigt tema. I år hædrer prisen ’Den nytænkende landsby’, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for sine indbyggere.

Sidste års tema var “ Hvordan kommer landsbyernes fællesskaber gennem en krise?”, og vinderen var landsbyen Haastrup på Sydfyn. Tidligere modtagere af Årets Landsby er: Torup, Vallekilde, Hvilsom, Skovlund, Tise, Jordrup, Billum, Svindinge, Samsø, Bårse, Filskov, Klejtrup, Korinth, Ballum, Gjøl, Vejrup, Janderup, Horslunde, Bagenkop, Vrads, Vestervig, Trekroner og øen Fejø.

Besøg

Komitéen tager på besøg hos landsbyerne i august og udvælger umiddelbart derefter vinderen.

Datoen for besøgene er:

13. august Broagerland

21. august Skovsgård og Stjær

Kontakter

Eva Østergaard, kommunikations- og presseansvarlig i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner og fire regioner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Del på Facebook

Velkomstfolder

Test