Spring til indhold

Broagerland

Vi ved en lærkerede, men siger ikke, hvor den er – endnu

Det første bo- og arbejdsfællesskab på Broagerland skal indrettes i en stor og velbeliggende landbrugsejendom, hvis det står til os. Vi har en i kikkerten og en skitse på tegnebrættet, men der er mange andre muligheder. Vi taler om ’en levende landsby i landsbyen’ med et væld af liv og funktioner, og folk på Broagerland vil også få deres gang der. Den 29. august inviteres særligt interesserede i bo- og arbejdsfællesskaber til at være med til at videreudvikle, så hold godt øje.

I vores bo- og arbejdsfællesskab bor børnefamilier, ældre og unge – nogle kommer udefra, andre er lokale som har solgt den gamle bolig. Flere af beboerne men også enkelte udefra har lejet sig ind med deres små erhverv, fordi de har brug for at arbejde i et inspirerende miljø. Som turist kan man faktisk også komme i huset for at pleje sit job et par timer. Vi har indrettet fælles mødesteder og lokaler til mange spændende formål, og noget af jorden omkring dyrkes som nyttehaver bl.a. af børn og ældre. Noget af den er afsat til mobile boliger.

Stedet summer af liv og aktivitet hver dag og aften. Her bor fast 25 personer i alle aldre i en klynge af moderne og bæredygtige boliger og flere små virksomheder, bl.a. en grafiker, tøjdesigner, sælger, freelance journalist og IT-nørd. Fælles lokaler bruges til en cafe, en repaircafe, privat børnepasning, mødefaciliteter, arbejdsstationer bl.a. til folk udefra, ældrepleje, fællesspisning, skoleklasser på naturbesøg og forskellige kulturelle indslag. Folk kan komme ind fra gaden, naturlegepladsen er åben for alle, og hver lørdag formiddag holder egnens lokale producenter marked i en af sidebygningerne. Lige ved hovedindgangen har kommunen et servicekontor, og der er turistinfo.

Udviklingsselskabet for Broagerland 3.0 har etableret og ejer stedet og står for den overordnede drift, men til de daglige gøremål og de fælles aktiviteter har brugerne deres egen ledelse, og der er ansat en ’pedel’. Sådan vil det også blive i de kommende bo- og arbejdsfællesskaber på Broagerland.

Kom og vær med til at videreudvikle det hele. Vi mødes d. 29. august – programmet offentliggøres snarest på denne hjemmeside.

Del på Facebook

Velkomstfolder

Test